Lara Holistische massage - Massages op maat - Klassieke massage

Bij een massagesessie van Lara Holistische massage wordt een deel of meerdere delen van je lichaam met olie gemasseerd op een langzame manier vol aandacht voor wat er te voelen valt.

Iedere behandeling begint met een gesprek waarin duidelijk wordt welke massage geschikt is en voor welk deel van je lichaam. De eerste keer duurt de sessie iets langer omdat er ook een medische anamnese (voorgeschiedenis) afgenomen wordt.
Jij staat centraal, jij geeft aan hoe het met je gaat en wat jouw wensen zijn. We bespreken verwachtingen en waar klachten of spanningen zich bevinden. Na de massage is er ruimte om dat wat je hebt ervaren te bespreken.

Welke massage soorten?


Bij een holistische massagesessie wordt altijd gekozen voor een massage voor dat deel van je lichaam dat aandacht vraagt of waar je behoefte aan hebt. Dit kan bijvoorbeeld een rug-, schouders/nek-, buik- of beenmassage zijn. Ik maak gebruik van klassieke- en haptische massagetechnieken. Hieronder wordt uitgelegd wat dat inhoudt en worden een paar massages extra onder de aandacht gebracht waaronder voetreflexmassage.
TouchPro® Europe stoelmassage valt buiten een holistische massagesessie en is een apart te kiezen massagevorm.

Klassieke massage

Klassieke massage heeft een westerse grondslag en is met name gericht op je spieren, pezen en gewrichten. Door middel van aandachtige knedingen en strijkingen en het masseren van trigger points, wordt de bloedcirculatie, lymfestroom en stofwisseling in je lichaam gestimuleerd.

Lara Holistische massage - Haptische massage
Haptische massage
Haptische massage is een middelstevige massage met vloeiende bewegingen gericht op de energiestroom in je lichaam. Het werkt op de spieren en energiebanen en draagt de intentie om je aandacht te brengen naar de energieverdeling in je lichaam met de uitnodiging om dit zelf te voelen en te ervaren.
Een ontspannende massage waarbij aanraking voorop staat. Haptonomie betekent “de leer van het aanraken” en gaat uit van het belang en de kracht van gevoelens. Je gevoelens bepalen voor een groot deel wat je doet, de keuzes die je maakt en de manier waarop je dat doet.

Lara Holistische massage - voetreflexmassage
Voetreflexmassage
Voetreflexmassage heeft als uitgangspunt dat heel je lichaam wordt weerspiegeld op je beide voeten. De conditie van je voeten reflecteert je algehele conditie. Bij voetreflexmassage worden de uiteinden van de zenuw- en energiebanen in je lichaam geraakt en wordt je bloedsomloop, lymfestroom en je energiestroom beïnvloed.
Deze massage heeft invloed op heel je lichaam en daarmee op jou in zijn geheel. Voetreflexmassage is- ook als aanvulling op een reguliere behandeling - uitstekend bij:


Lara Holistische massage - Hoofdmassage
Hoofdmassage
Hoofdmassage geeft vaak verlichting bij concentratieproblemen of spanning door stress, hierbij worden je hoofd, nek en gezicht op een rustgevende manier gemasseerd door middel van drukpunten, knedingen en strijkingen.

TouchPro® Europe stoelmassage
TouchPro® Europe stoelmassage is een effectieve massage die in 15 minuten hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen behandelt.
Deze massage is speciaal ontwikkeld om in korte tijd een zo volledig mogelijke behandeling te geven en is gericht op die gebieden waar je de meeste klachten oploopt door stress, verkeerde lichaamshouding en steeds herhaalde bewegingen. De stoelmassage geeft direct een energiek gevoel en een algemeen gevoel van welzijn als resultaat.

Bij regelmatige behandeling verminderen klachten zoals hoofdpijn, nek- en schouderpijn, rugklachten en RSI. Ook verbetert je concen-tratievermogen. De massage vindt plaats op een speciale stoel waarbij je je kleding aanhoudt. Hierdoor is de massage zeer toegankelijk voor iedereen en kan ze bijna overal uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld op kantoor, een beurs of bij een evenement.
De stoelmassage geef ik ook in mijn praktijk. Voor meer informatie of een offerte klik hier.