Waarom masseren?
Massage is een geweldige manier om voor jezelf te zorgen en je bewustzijn te vergroten. Van oudsher is massage altijd een onderdeel van de geneeskunst geweest. Met name in de oosterse cultuur en in het oude Griekenland. Bewustwording is hierin belangrijk. Lichamelijke klachten zijn geen toevallige gebreken van een kapot apparaat. Slechts één persoon kan ontdekken wat zijn lichaam hem te zeggen heeft, en dat ben jij zelf.

De holistische benadering, en de massage stimuleren het zelfhelend vermogen van je lichaam door dàt deel van je lichaam te masseren dat aandacht vraagt en daar ruimte aan te geven. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid in een diepe ontspanning te komen zodat de energie weer beter kan doorstromen en je lichaam zijn natuurlijke evenwicht kan hervinden.
En er zijn meer positieve effecten. Een goed toegepaste massage verbetert je bloedsomloop waardoor de aan- en afvoer van voedingstoffen en afvalstoffen sneller gaat. Spieren en gewrichten versoepelen. Bloeddruk en hartslag normaliseren en het niveau van angst- en stresshormonen verlaagt. Je lichaam maakt endorfine, serotonine en dopamine aan. Deze stoffen verlichten pijn en zorgen voor een geluksgevoel.

Holistische massage is met name geschikt voor mensen die:

Fysieke effecten van massage: verbetering van de doorbloeding, pijnvermindering, versoepeling en ontspanning.

Wanneer niet masseren?
Niet iedereen kan gemasseerd worden. Hieronder een aantal contra-indicaties waarbij massage niet wenselijk is:

Omdat massage invloed heeft op zowel lichaam als geest is het van belang dat je informatie geeft over je gezondheid.
Raadpleeg bij twijfel eerst je (huis)arts of neem Contact met mij op.