Massages op maat


Werkwijze
Daar waar je verstrikt kunt raken in gedachten en emoties , helpt de kracht van aandacht en aanraking om je terug te brengen naar jouw essentie. Piekeren, stilstand en blokkade kunnen zo veranderen in inzicht, acceptatie en beweging.
Bij een holistische massagesessie is je lichaam de ingang om een klacht of thema in je leven te verkennen. Het laat je ervaren wat je voelt en denkt en is daarmee een uitnodiging tot bewustwording en zelfreflectie.
Een massage kan ontspanning geven maar kan je ook in contact brengen met pijn, emoties, weerstand, herinneringen of gedachten. Doordat ik je in een rustig tempo en met aandacht masseer, kun je contact maken met je lichaam, je gevoel en je denken. Ik bied je de ruimte om stil te staan en te ontdekken wat er zich in jou afspeelt en waarin jouw lichaam jou sturing geeft.

Iedere sessie begint met een gesprek waarin duidelijk wordt welke massagevorm het meest passend is voor jou op dat moment. Ik nodig je uit om stil te staan en op een voelend aanwezige manier te ervaren wat er gebeurt in je lichaam. Jij staat centraal, jij geeft aan hoe het met je gaat en wat jouw wensen zijn. Hierdoor kan ik me goed op jou blijven afstemmen tijdens heel de sessie.
In de eerste sessie kijken we naar waar jouw hulpvraag ligt en kun je kennismaken met mij en mijn manier van werken. Deze sessie duurt iets langer omdat we tijdens het kennismakingsgesprek ook uitgebreid kijken naar je voorgeschiedenis.
Na de massage is er nog even ruimte om dat wat je hebt ervaren te bespreken.

Traject

De eerste sessie duurt ruim anderhalf uur inclusief een voor- en nagesprek. Vervolgbehandelingen duren ongeveer anderhalf uur. Het kan zijn dat je met één sessie weer genoeg ruimte ervaart om verder te gaan, maar meestal geeft een traject van 3 tot 10 sessies jou een dieper inzicht en daarmee ook blijvend gevoel van rust en natuurlijke flow. Na afloop van de eerste sessie bespreken we wat voor jou passend is.

EmotieCoaching
Sinds kort bied ik ook EmotieCoaching aan. Meer informatie hierover vind je hier.
 

Welke massagesoorten?

In een holistische massagesessie wordt altijd gekozen voor een massagevorm die aansluit bij jouw wens en wat er in het voorgesprek naar boven komt. Ik maak gebruik van verschillende massagevormen, zoals Klassieke massage, Haptische massage, Holistic Pulsing, Voetreflexzonemassage, Bindweefselmassage en Polariteits/Chakramassage. Verder werk ik ook met andere begeleidingsvormen zoals EmotieCoaching, bewustzijnsoefeningen en Focussen.

Klassieke massage
Klassieke massage heeft een westerse grondslag en is met name gericht op je spieren, pezen en gewrichten. Door middel van aandachtige knedingen en strijkingen en het masseren van trigger points, wordt de bloedcirculatie, lymfestroom en stofwisseling in je lichaam gestimuleerd.

Haptische massage

Haptische massage heeft ook oosterse invloeden. Het is een middelstevige massagevorm met vloeiende bewegingen gericht op de energiestroom in je lichaam. Het werkt op de spieren en energiebanen en draagt de intentie om je aandacht te brengen naar de energieverdeling in je lichaam met de uitnodiging om dit zelf te voelen en te ervaren. Een ontspannende massagevorm waarbij aanraking voorop staat. Haptonomie betekent “de leer van het aanraken” en gaat uit van het belang en de kracht van gevoelens. Je ontwikkelt je sensitiviteit en vergroot je lichaamsbewustzijn.

Hoofdmassage behoort hier ook toe.

Hoofdmassage geeft vaak verlichting bij concentratieproblemen of spanning door stress, hierbij worden je hoofd, nek en gezicht op een rustgevende manier gemasseerd door middel van drukpunten, knedingen en strijkingen.

Psoasmassage

De psoas ligt diep in het menselijk lichaam, dicht bij je kern. Deze ‘kernspier’ loopt vanaf de onderste borstwervel naar de binnenkant van het bovenbeen. Hij zorgt ervoor dat het heiligbeen en si-gewricht in balans blijven. De psoas kan je  zien als een boodschapper. Hij laat weten wanneer je niet meer leeft vanuit je eigen kern maar vanuit een vecht- of vluchthouding. Bij stress is de psoas vaak erg gespannen. Ook onverwerkte emoties, shock of trauma zetten de psoas op spanning waardoor deze verkort en verhard raakt. Een ontspannen psoas is gehydrateerd en verwarmt voor een groot deel het orgaanstelsel, met name de nier- en bijnieren. Daarmee wordt de vitaliteit, gezondheid en een ontspannen ademhaling bevorderd. Om de psoas optimaal aandacht  te geven en te onderzoeken bestaat de therapie uit minimaal twee aparte massages via de rug- en buikzijde.

 De psoas wordt ook wel de spier van de ziel genoemd omdat hij de bekrachtiging is van je overlevingsdrang en fundamentele behoefte om tot bloei te komen. Omdat de psoas het bovenlichaam met het onderlichaam verbindt is het tevens de belichaming van de verbinding tussen het hemelse en het aardse; lichaam en ziel. Wanneer de psoas verkort en gespannen is geworden is dit een ultieme overlevingspoging vanuit je kern om het ‘boeltje bij elkaar te houden’. Vanuit de Chinese geneeskunst wordt de Psoas gezien als zetel van Qi: de levenskracht van alles wat is.

Holistic Pulsing

Dit is een zachte behandelwijze waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt gepulst in een op de persoon afgestemd ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. Je ligt hierbij gekleed op de massagetafel.
Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen word je uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten en je te "laten bewegen". Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft.

Voetreflexmassage
Voetreflexmassage heeft als uitgangspunt dat heel je lichaam wordt weerspiegeld op je beide voeten. De conditie van je voeten reflecteert je algehele conditie. Bij voetreflexmassage worden de uiteinden van de zenuw- en energiebanen in je lichaam geraakt en wordt je bloedsomloop, lymfestroom en je energiestroom beïnvloed. 
Deze massage heeft invloed op heel je lichaam en daarmee op jou in het geheel.

 

Bindweefselmassage
Deze massage bestaat o.a. uit het rollen van de huid. 
Zones van de huid hebben een relatie met organen, spieren en lichaamsfuncties. Door bindweefselmassage toe te passen op het betreffende gebied is het mogelijk om in contact te komen met het bijbehorende orgaan of lichaamsdeel. 
Je kunt je bewust worden van wat er “onderhuids” speelt, of letterlijk gaan voelen hoe je in je vel zit. Vaak geeft deze massage een ervaring van ruimte. 

Polariteits/Chrakramassage
Deze massagevorm richt zich op de plus- en minpolen in de energiecentra van het lichaam. Door het aanraken van de 7 hoofd chakra’s kun je je bewust worden van de verschillende levensenergieën die bij elk chakra horen.

Zwangerschapsmassage                                                                                                        Tijdens de bijzondere tijd van de zwangerschap geeft deze massage  rusttijd, liefdevolle aandacht en verzorging van jouw lijf en jou als vrouw, moeder (in spé) en mens als geheel. Deze massage vergroot jouw welbevinden en daarmee dus ook die van je kindje.

Focussen
Focussen is een proces van luisteren naar wat je lijf je aanreikt en met aandacht en respect stilstaan bij wat er daar van binnen is, zonder oordeel, en zonder meteen een oplossing te willen. 
Het verrassende is dat er dan op een heel diep niveau verandering kan komen; je organisme weet zelf hoe dat moet. 
Focussen is de rode draad in de massagetherapie, maar kan ook plaatsvinden in gesprek. 

Stoelmassage
(Deze massage staat los van holistische massage)
Stoelmassage is een effectieve massage die in 15 tot 20 minuten hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen behandelt. Deze massage is speciaal ontwikkeld om in korte tijd een zo volledig mogelijke behandeling te geven en is gericht op die gebieden waar je de meeste klachten oploopt door stress, verkeerde lichaamshouding en steeds herhaalde bewegingen. De stoelmassage geeft direct energie met een algemeen gevoel van welzijn als resultaat.

Bij regelmatig ondergaan van stoelmassage kunnen klachten zoals hoofdpijn, nek- en schouderpijn, rugklachten en RSI mogelijk verminderen, en je concentratievermogen verhogen. De massage vindt plaats op een speciale stoel waarbij je je kleding aanhoudt. Hierdoor is de massage zeer toegankelijk voor iedereen en kan ze bijna overal uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld op kantoor, een beurs of bij een evenement. De stoelmassage geef ik ook in mijn praktijk. Voor meer informatie of een offerte klik hier.