Over mij


Mijn naam is Esther-Lara Walraven. 

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd geweest in mensen, gezondheid, natuurlijke manieren van genezen en hoe het leven in elkaar zit. Bewustzijn hierover werd mij met de paplepel ingegoten en later heb ik mijn zoektocht zelf voortgezet. 

Ik wilde als kind altijd (vreemde) talen leren spreken om op die manier iedereen te kunnen verstaan, dit leek me het toppunt van geluk. Van het leren van veel talen is het niet gekomen maar nu realiseer ik mij dat ik me ben gaan verdiepen in de natuurlijke en universele taal van lichaam en emoties, zodat ik daarmee elk mens kan verstaan, hoe wonderlijk mooi is dat.                                         
Ik ben moeder geworden van drie dochters en heb in 2011 ontdekt dat Holistische massage een prachtig vak is en dat deze vorm voor mij een fijne manier is om met mensen te werken. Hierin komt alles samen wat ik eerder geleerd en ondervonden heb. 
Ik ben gefascineerd door de taal van het lichaam en de wijsheid die het in zich draagt. Het is inmiddels mijn ervaring dat mijn lichaam me niet in de weg zit maar altijd het beste met me voor heeft. 
Door werkelijk te voelen wat mijn lichaam op dit moment aangeeft door middel van signalen (signalen van pijn en van spanning maar zeker ook die van ontspanning en genieten) en dat als innerlijke wijsheid te verwelkomen, hoe moeilijk soms ook, heb ik gemerkt dat er vrede, vreugde en vrijheid kan ontstaan en daarmee ruimte voor eventuele verandering. 
Ik zie het lichaam als een mooie ingang tot zelfinzicht en genezing, en ik vind het fijn om met mijn behandelingen bij te dragen aan gezonde en gelukkige mensen en daarmee aan een gezonde en gelukkige samenleving.

EmotieCoach

Onlangs heb ik nog een mooie ingang ontdekt, namelijk onze emoties. Deze geven, nog veel eerder dan ons lichaam, signalen om ons te navigeren door het leven en ons op ons eigen pad te houden of naartoe terug te leiden. Ik heb de opleiding tot EmotieCoach van Vera Helleman gedaan en met succes afgerond in het voorjaar van 2021. Het belang van de leidende functie van onze emoties was me altijd al duidelijk en deze opleiding heeft mij handen en voeten gegeven om er mee te kunnen werken. Ik integreer deze kennis in mijn massagesessies en bied het ook apart als sessies aan.

 

Human Design - blauwdruk van de ziel

Onlangs ben ik in de wereld van Human Design gedoken en het fascineert mij hoe dit systeem direct (op basis van jouw geboortedatum, tijd en plaatst) via jouw Human design chart, inzicht geeft in de meest basale dingen zoals: wat voor een energietype je bent, hoe je het beste keuzes kunt maken en hoe jouw interactie is met de wereld en de mensen om je heen.

Human Design is een relatief jong systeem dat eind jaren tachtig ontstond uit een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, als ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica.

Omdat mijn werk als massagetherapeut en EmotieCoach gaat over jezelf leren kennen (naast natuurlijk het opruimen van oude belemmerende overtuigingen en automatische patronen die niet meer dienstbaar zijn) wil ik jullie deze ingang daartoe aanreiken.

Er is heel veel op internet te vinden maar ik geef jullie hieronder alvast wat helpende linkjes waar je zonder kosten de basis informatie kunt krijgen.

Hier kun je jouw Human designkaart laten maken:  https://www.jovianarchive.com/Get_Your_Chart

Wil je er ook meer informatie en uitleg bij dan krijg je hier een gratis rapport, nadat je eerst een account hebt aangemaakt: https://human.design/

Voor basisinformatie in het Nederlands heb ik deze site gevonden: https://soulhappiness.nu/soulhappiness.nu/blog-van-soulhappiness/

Krijg je de smaak te pakken en wil je een persoonlijke reading dan is hier de site om een gecertificeerde Human design analist te vinden:  https://www.ihdschool.com/professionals

Veel plezier ermee! Dat jouw leven lichter en moeitelozer mag worden :-)

PS tijdens een sessie bij mij kan ik, als je wilt, jouw type achterhalen en er heel summier iets over uitleggen.

 

Germanische Heilkunde - kennis over de biologische zinvolheid van "ziektes" en "aandoeningen" 

In 1981 ontdekte Dr. med. Mag. theol. Ryke Geert Hamer de 5 Biologische Wetten waarmee hij het verband tussen Psyche - Hersenen en Orgaan inzichtelijk maakte.

Deze wetten begrijpen zal je een heel andere kijk op "ziekte" geven, en tevens handvatten om jezelf te "genezen". Zeer boeiende informatie die ik graag hier wil delen. Op onderstaande site kun je kennisnemen van de zuivere leer van Ryke Geert Hamer, en ze bieden daar ook heel overzichtelijke lesmodules aan. Het is aan te raden deze kennis te bestuderen wanneer je (nog) gezond bent! Je kunt dan veel meer rust en vertrouwen ervaren wanneer je toch klachten krijgt of bijvoorbeeld een diagnose. 

https://germanische-heilkunde.nl/

 

                        

 

Ik heb de 4-jarige HBO opleiding tot Holos massagetherapeut bij Holos Academie voor massagetherapie in Utrecht gevolgd en in 2017 met succes afgerond. 
Mijn verlangen om dit vak te gaan leren werd gewekt toen ik een basis cursus massage met Rebalancing technieken volgde. 
In 2013 heb ik het ACE-diploma voor voetreflexmassage behaald en in 2014 een licentie voor stoelmassage. 
Voor die tijd heb ik verschillende workshops en trainingen gevolgd op het gebied van gezondheid, persoonlijke- en pedagogische ontwikkeling waaronder klassieke homeopathie, familie opstellingen van Bert Hellinger, The Work van Byron Katie en de opleiding The Journey (De Helende Reis) van Brandon Bays. 

Al deze kennis en (levens-)ervaring wordt gedragen door een diep gevoel voor spiritualiteit dat ik gevonden heb in het non dualisme en met name in “Een Cursus in Wonderen”.

 

Reviews

Wat anderen zeggen over Esther-Lara en haar behandelingen:

De combinatie van de prettige sfeervolle ruimte, je vriendelijk warme uitstraling, je ‘scherpe’ luisteren en teruggeven in het gesprek vooraf en na de massage en dat wat je tijdens de massage losmaakt heb ik als heel krachtig en leerzaam ervaren. Ik heb nu een aantal sessies bij je gehad, het lijkt wel of er telkens een ander gebied/ emotie aangeraakt wordt. En alles mag er zijn bij jou!

Inge

 

Na twaalf sessies in de afgelopen anderhalf jaar zijn dit mijn ervaringen: Ik ben altijd blij met haar vakvrouwschap, geduld en warme betrokkenheid. Ik voel mij onvoorwaardelijk veilig bij wat ze doet. Zij maakt dat mijn oude emotionele wonden geheeld worden en dat ik mijn hele lijf weer kan voelen en genieten. Na iedere sessie voel ik mij welgedaan.

Willem

 

De woorden die naar boven komen zijn: warm, aandacht, zacht en liefdevol. Iedere keer als ik bij Esther- Lara ben geweest voel ik mij diep ontspannen, meer verbonden met mijn kern en in mijn lichaam ipv alleen in mijn hoofd. De blokkades die er zaten lijken als vanzelf op te lossen.

Jorinde

 

Ik heb in 2016 kennisgemaakt met de holistische massages van Esther-Lara, in een levensfase waarin ik door overbelasting in mijn werk energetisch uit balans was geraakt. De massages hebben mijn herstel proces, zowel mentaal, fysiek als energetisch enorm ondersteund. Na drie maanden van afstand nemen van het werk, rust, bezinning en de fijne massages, was mijn balans voldoende hersteld om weer aan het werk te gaan. In de jaren daarna ben ik maandelijks doorgegaan met de behandelingen. Dit was zowel uit preventie als ook de heerlijke ontspanning die ik na de massages heb ervaren.

L. Laven, november 2019

 

Ik ben bijna anderhalf jaar cliënt bij Lara. Elke keer als ik bij haar binnenkom, komt er meteen een gevoel van rust over me hen. Ze neemt alle tijd om je te laten landen, met je te praten over wat er gaande is en wat je nodig hebt voor de sessie en gaat daarna met je "aan de slag". Tijdens haar behandelingen voel ik dat ze me haar volledige aandacht geeft. Ik ervaar altijd een gevoel van geborgenheid en kom volldeig in mijn lichaam en in het hier en nu. Voor mij is het moeilijk om een connectie tussen mijn emoties en lichaam te maken, maar met Lara wordt er toch het een en ander verenigd. Als ik naar huis ga na de behandeling voel ik me altijd een beetje zweven en vaak heeft het nog dagen erna zijn uitwerking.

                                                                                                                                                                                                                                                                Kim

 

Een behandeling bij Esther-Lara brengt me weer (terug) bij mezelf. Door echt te voelen, maak ik weer contact met wat er leeft in mijn lichaam. Daar aandacht voor hebben, brengt rust en geeft vertrouwen. Het geeft mij richting.

Jasmijn

 

Esther-Lara heeft een fijne en rustige manier van behandelen. Ze heeft me geleerd om op een zachte manier naar mezelf te luisteren. Door haar behandelingen (massages, voetreflexologie), luisterende oor en door het stellen van gerichte vragen heb ik meer zelfinzicht gekregen en ben ik dichter bij mezelf gekomen.

Noortje

 

Zodra ik de ruimte binnenstap bij Esther-Lara ervaar ik rust. Met zorg en aandacht neemt ze volledig de tijd om het mij zo gemakkelijk mogelijk te maken en creëert ze een heel fijne omgeving om in te ontspannen. Na afloop voel ik mij kalm en vertraagd, en blij dat ik tijd voor mezelf heb genomen.

Merel

 

De behandelingen bij Esther-Lara heb ik als erg positief ervaren. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik meer in contact sta met mijn lichaam en dat ik meer kan ontspannen. Haar werkwijze is erg prettig; ze luistert naar de klachten (zowel lichamelijk als mentaal) en bedenkt elke keer in overleg met mij een passende massage. De behandelingen werken voor mij therapeutisch in de zin dat ik tijdens de behandelingen helemaal tot rust kan komen en mijzelf kan zijn. De effecten van de behandeling blijven doorwerken. Ik sta nu veel vaker stil bij hoe mijn lichaam voelt.

Lotte

 

Interviews