Over mij


Mijn naam is Esther-Lara Walraven. 

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd geweest in mensen, gezondheid, natuurlijke manieren van genezen en hoe het leven in elkaar zit. Bewustzijn hierover werd mij met de paplepel ingegoten en later heb ik mijn zoektocht zelf voortgezet. 
Ik ben moeder geworden van drie dochters en heb een aantal jaar geleden ontdekt dat Holistische massagetherapie een prachtig vak is en dat deze vorm voor mij een fijne manier is om met mensen te werken. Hierin komt alles samen wat ik eerder geleerd en ondervonden heb. 
Ik ben gefascineerd door de taal van het lichaam en de wijsheid die het in zich draagt. Het is mijn ervaring dat mijn lichaam me niet in de weg zit maar altijd het beste met me voor heeft. 
Door werkelijk te voelen wat mijn lichaam op dit moment aangeeft door middel van signalen (signalen van pijn en van spanning maar zeker ook die van ontspanning en genieten) en dat als innerlijke wijsheid te verwelkomen, hoe moeilijk soms ook, heb ik gemerkt dat er vrede, vreugde en vrijheid kan ontstaan en daarmee ruimte voor eventuele verandering. 
Ik zie het lichaam als een mooie ingang tot zelfinzicht en genezing, en ik vind het fijn om met mijn behandelingen bij te dragen aan gezonde en gelukkige mensen en daarmee aan een gezonde en gelukkige samenleving.

Onlangs heb ik nog een mooie ingang ontdekt, namelijk onze emoties. Deze geven, nog veel eerder dan ons lichaam, signalen om ons te navigeren door het leven en op ons eigen pad te blijven. Momenteel volg ik de opleiding tot emotiecoach van Vera Helleman. Het belang van de leidende functie van onze emoties was me altijd al duidelijk en deze opleiding geeft mij handen en voeten om er mee te kunnen werken. Ik integreer deze kennis in mijn massagetherapie behandelingen en zal dit zodra ik de studie heb afgerond ook als aparte coaching gaan aanbieden.

 

Ik heb de 4-jarige HBO opleiding tot Holos massagetherapeut bij Holos Academie voor massagetherapie in Utrecht gevolgd en in 2017 met succes afgerond. 
Mijn verlangen om dit vak te gaan leren werd gewekt toen ik een basis cursus massage met Rebalancing technieken volgde. 
In 2013 heb ik het ACE-diploma voor voetreflexmassage behaald en in 2014 een licentie voor stoelmassage. 
Voor die tijd heb ik verschillende workshops en trainingen gevolgd op het gebied van gezondheid, persoonlijke- en pedagogische ontwikkeling waaronder klassieke homeopathie, familie opstellingen van Bert Hellinger, The Work van Byron Katie en de opleiding The Journey (De Helende Reis) van Brandon Bays. 

   

Reviews

Wat anderen zeggen over Esther-Lara en haar behandelingen:

De combinatie van de prettige sfeervolle ruimte, je vriendelijk warme uitstraling, je ‘scherpe’ luisteren en teruggeven in het gesprek vooraf en na de massage en dat wat je tijdens de massage losmaakt heb ik als heel krachtig en leerzaam ervaren. Ik heb nu een aantal sessies bij je gehad, het lijkt wel of er telkens een ander gebied/ emotie aangeraakt wordt. En alles mag er zijn bij jou!

Inge

 

Na twaalf sessies in de afgelopen anderhalf jaar zijn dit mijn ervaringen: Ik ben altijd blij met haar vakvrouwschap, geduld en warme betrokkenheid. Ik voel mij onvoorwaardelijk veilig bij wat ze doet. Zij maakt dat mijn oude emotionele wonden geheeld worden en dat ik mijn hele lijf weer kan voelen en genieten. Na iedere sessie voel ik mij welgedaan.

Willem

 

De woorden die naar boven komen zijn: warm, aandacht, zacht en liefdevol. Iedere keer als ik bij Esther- Lara ben geweest voel ik mij diep ontspannen, meer verbonden met mijn kern en in mijn lichaam ipv alleen in mijn hoofd. De blokkades die er zaten lijken als vanzelf op te lossen.

Jorinde

 

Ik heb in 2016 kennisgemaakt met de holistische massages van Esther-Lara, in een levensfase waarin ik door overbelasting in mijn werk energetisch uit balans was geraakt. De massages hebben mijn herstel proces, zowel mentaal, fysiek als energetisch enorm ondersteund. Na drie maanden van afstand nemen van het werk, rust, bezinning en de fijne massages, was mijn balans voldoende hersteld om weer aan het werk te gaan. In de jaren daarna ben ik maandelijks doorgegaan met de behandelingen. Dit was zowel uit preventie als ook de heerlijke ontspanning die ik na de massages heb ervaren.

L. Laven, november 2019

 

Een behandeling bij Esther-Lara brengt me weer (terug) bij mezelf. Door echt te voelen, maak ik weer contact met wat er leeft in mijn lichaam. Daar aandacht voor hebben, brengt rust en geeft vertrouwen. Het geeft mij richting.

Jasmijn

 

Esther-Lara heeft een fijne en rustige manier van behandelen. Ze heeft me geleerd om op een zachte manier naar mezelf te luisteren. Door haar behandelingen (massages, voetreflexologie), luisterende oor en door het stellen van gerichte vragen heb ik meer zelfinzicht gekregen en ben ik dichter bij mezelf gekomen.

Noortje

 

Zodra ik de ruimte binnenstap bij Esther-Lara ervaar ik rust. Met zorg en aandacht neemt ze volledig de tijd om het mij zo gemakkelijk mogelijk te maken en creëert ze een heel fijne omgeving om in te ontspannen. Na afloop voel ik mij kalm en vertraagd, en blij dat ik tijd voor mezelf heb genomen.

Merel

 

De behandelingen bij Esther-Lara heb ik als erg positief ervaren. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik meer in contact sta met mijn lichaam en dat ik meer kan ontspannen. Haar werkwijze is erg prettig; ze luistert naar de klachten (zowel lichamelijk als mentaal) en bedenkt elke keer in overleg met mij een passende massage. De behandelingen werken voor mij therapeutisch in de zin dat ik tijdens de behandelingen helemaal tot rust kan komen en mijzelf kan zijn. De effecten van de behandeling blijven doorwerken. Ik sta nu veel vaker stil bij hoe mijn lichaam voelt.

Lotte

 

Interviews